De Beste Baksels

Volkoren pannenkoeken

Afgelopen week had ik zin in pannenkoeken, maar omdat pannenkoeken niet zo gezond zijn maak ik ze volkoren. Zelf vind ik ze super lekker en als je er meer maakt heb je de volgende dag ook nog pannenkoeken.

Dit recept is goed voor ongeveer 33 pannenkoeken

ingrediënten

  • 500 gram volkorenmeel
  • 500 gram tarwebloem
  • flinke snuf zout
  • flinke scheut zonnebloem olie
  • 4 eieren
  • +/- 2100 ml melk
  • klontjes boter om in te bakken

Doe als eerste volkorenmeel, tarwebloem en het zout in een kom en meng het even door elkaar. Voeg dan de zonnebloemolie, melk en de eieren toe en mix het goed door elkaar.

Nu kun je vast boter in blokjes snijden die je straks in de pan doet voor het beslag in de pan gaat. Want als je het pas doet als je gaat koken heb je er geen tijd voor. Zet een grote pan op het vuur met water er in, maar zorg dat het water het bord niet raakt en zet daar een (groot) bord op. Pak een deksel en leg die op het bord. En zet het vuur op zacht.

Leg een klontje boter in de pan en laat het smelten. haal nu de pan van het vuur (de pan met het beetje boter) en doe daar een dun laagje beslag in de pan en draai de pan voorzichtig rond zodat overal op de bodem beslag zit. Zet de pan weer op het vuur en laat de bovenkant droog worden als de onderkant van de pannenkoek ook mooi goudbruin is kun je de pannenkoek omdraaien. Bak dit nu ook tot de onderkant goudbruin is en leg hem op het bord met de deksel er weer op. Zo ga je door tot het beslag op is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.