Kruidnoten, Ik lust ze het hele jaar door, Het is nog geen sinterklaas maar de kruidnoten liggen wel al in de schappen van de supermarkt. Kruidnoten zijn iets anders dan pepernoten. Pepernoten zijn van die vierkante/rechthoekige blokken en kruidnoten zijn van die kleine halve bolletjes. Ik vind zelf kruidnoten lekkerder dan pepernoten.
foto volgt nog
ingrediënten voor +/- 5 porties
- 80 gram boter, Op kamertempratuur
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 6 tl kaneel
- 2 gram gemalen kruidnagel
- 2 snufjes zout
- 4 tl gemberwortel
- 1 tl kardemom
- 2 el water
- 2 el melk
bereidingswijze:
Meng de boter met de suiker in een kom. Voeg de zelfrijzend bakmeel, Kaneel, Gemalen kruidnagel, Zout, Gemberwortel en de kardemom toe en meng het goed door elkaar. Voeg als laatst de melk en het water toe en kneed het tot een mooie deegbal, En leg het voor minstens een halfuur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 175oC. Nu kun je bolletjes gaan maken, Zelf vind ik 2 gram per bolletje genoeg. Nu kan je je bolletje op een bakpapierbekleden bakplaat leggen, Nu de bolletjes op het bakpapier liggen kun je hem voorzichtig een klein beetje aandrukken. Als je daar klaar mee bent kun je ze 12 minuten bakken. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.
Succes met het maken en geniet van de kruidnoten.