De Beste Baksels

Basisregels

Hier zijn een aantal basis regels die makkelijk te hanteren zijn.

  • Ei

Eieren wegen ongeveer 50 gram zonder schil. Meestal gaat het over M (Middel).

  • Boter

Bij boter is het altijd ongezouten tenzij er in een recept staat dat het gezouten moet zijn. Meestal moet het ook op kamertempratuur zijn.

  • Vanille suiker

Als er in een recept staat dat je er 1 zakje in moet doen kun je ook 8 gram afwegen.

  • Heteluchtoven

Bij een heteluchtoven moet je de tempratuur 10-20 graden lager doen.

  • Bakken

Dit doe je meestal in het midden van de oven. Hierbij gaat het om je bakvorm/plaat niet om het rooster

  • schiften

Alle ingrediënten moeten op kamertempratuur zijn om dit te kunnen voorkomen.

  • Maateenheden

In een recept staat vaak theelepel (tl) en eetlepel (el) hiervan is 5 milliliter van de tl

en 15 ml van de el.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.