Ingrediënten voor ongeveer 30 oliebollen
- 1 liter melk
- 14 gram gist (2 zakjes)
- 4 el witte basterdsuiker
- 1 kilo bloem
- 2 snuffen zout
- 2 eieren
- 165 Gr krenten
- 250 Gr sultana rozijnen
- 250 Gr blanke rozijnen
- 2 el olie
- Scheut ananassap
- Olie om oliebollen in te bakken
Week de krenten en de rozijnen minimaal 2 uur van te voren en dep het daarna af.
Begin met de melk in een pannetje te verwarmen tot het hand warm is. Voeg dan de gist toe en laat dat 5-10 minuten staan. Ondertussen kun je de bloem samen met het zout en de basterdsuiker in een grote kom mengen.
Voeg daarna een ei toe en mix tot het ei is opgenomen en voeg daarna weer een ei toe en mix dat weer tot het ei is opgenomen. Voeg daarna een scheut ananas sap toe en mix het kort. Nu kun je het melk mengsel er voorzichtig en rustig bij toevoegen terwijl je blijft mixen. Als het melkmengsel goed is opgenomen kun je de krenten en beide soorten rozijnen toevoegen.
Mix dit weet tot het een mooi deeg word. Doe rondom het deeg wat olie. En laat het een uur rijzen op een warme maar niet tochtvrije plek.
Verwarm de olie in de pan als de olie heet is kun je oliebollen maken. Ik maakte ze met een ijsschep.
Nu komt het aan op je gevoel. Als je denkt dat de eerste klaar is snijd je deze voor de zekerheid doormidden. En zo ga je steeds door je hoeft niet bij elke oliebol hem doormidden te snijden. En eetsmakelijk.
Het was zo lekker dat het alweer bijna op was voordat ik een foto kon nemen.
Morgen weer!
En ze zijn weer gelukt
Echt genoten van deze jaarwisseling met de oliebollen!
Heerlijk waren ze.
Wat fijn om te horen Lars