De Beste Baksels

Plaat boterkoek

Deze boterkoek word op een bakplaat gebakken maar je kan hem ook gerust in een ronde bakvorm doen. Deze boterkoek heb je best snel klaar. Als je ’s ochtends hoort dat je ’s middags iemand op bezoek krijgt is deze boterkoek ideaal om te maken. Deze boterkoek heb je supersnel gemaakt en je hebt (bijna) altijd de ingrediënten wel in huis.

de foto volgt nog foto

Uit deze plaatboterkoek kan je +/- 48 stukjes halen (Als je de stukjes 5cm bij 5cm maakt). Ik gebruikte een plaat van 33cm (L)x23cm (B)

ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 400 gram boter
  • 400 gram suiker
  • 16 gram vanillesuiker
  • 2 eieren +extra om te bestrijken
  • 2 snuffen zout
  • 1 el vanille extract
  • Optioneel amandelen

Verwarm de oven voor op 180oC

Bekleed je bakplaat met bakpapier. Mix de boter met beide soorten suikers in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg nu eerst het ene ei toe en mix het tot het ei is opgenomen, nu kun je het andere ei toevoegen en ook weer mixen tot het is opgenomen. Voeg nu het zout toe en het vanille extract toe en mix het kort. Nu kun je de bloem in delen toevoegen. Nu kun je je mengsel op je bakplaat doen en met een vork strepen er in trekken. Als je dat gedaan hebt kun je nu de amandeltjes er in doen. Bestrijk als laatst je boterkoek met ei, en zet hem dan voor +/- 45 minuten in de oven. Laat de boterkoek helemaal afkoelen voor je hem aansnijd.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.